Zaradi svoje fiziognomije uporabljamo ljudje najrazličnejše pripomočke, ki skrbijo predvsem za to, da svojih ranljivih telesc ne poškodujemo oz. jim škodujemo.

Imenujejo se – oblačila.

Star rek pravi: »Obleka naredi človeka«.

In tudi res je tako. Današnji sofisticirani pripomočki delajo namreč čudeže. V vsej svoji oblečeni lepoti lahko oseba deluje graciozno, popolno in vse pomanjkljivosti se razblinijo.

Popolnoma druga pa je zgodba, ko si nadenemo adamovo oz. evino obleko.

Pa ne govorim o zgrešeni ideji oblikovanega telesa, ne govorim o čvrsti nepoškodovani koži in ne govorim o t. i. Afroditini popolnosti. Govorim preprosto o tem, da je telo čudež in da »TELESNA VITALNOST, ZDRAVJE« štejeta.

Telo je resnično čudež, glede na to, kako vse ga zlorabljamo, pa še vedno ne razpade.

Morda bi v tem kontekstu popravil prej navedeni rek, ki pa je tudi kar resničen:

 

»Telo naredi človeka«!

 

Da ne bi koga asociacija zavedla in bi domišljija ustvarila pomoč sodobnih medicinsko odobravanih posegih, ki lahko iz telesa naredijo nekaj, česar narava ne Picasso še nista videla. Te posebnosti, umetnine dajmo torej na stran.

»Telo naredi človeka« – s tem mislim predvsem na naravno lepoto, uporabnost in brezhibnost našega telesa, ki nima veze z vizualnim zaznavanjem.

Največje Picassove umotvore sem srečeval med delom kot osebni trener v ZDA. Tega k sreči pri nas (še) nimamo toliko. Zanimiva je človeška ideja dojemanja in razumevanja lepega in nekega ravnovesja v telesu, ki bi naj predstavljalo tisto resnično pravo lepoto.

Svoje vadeče, stranke skušam zmeraj usmerjati v odkrivanje TE lepote! Prav to odkrivanje in delo na tem pravzaprav ustvarja balans v telesu, ki posledično pomeni tudi zlorabljeno besedo »HUJŠANJE« oz. vse ostale sopomenke, ki so glavni cilj skoraj vsakega modernega homo sapiensa.

V več kot 20 letih izkušenj dnevnega ukvarjanja s tisočimi različnimi posamezniki sem izredno ponosen na svoje stranke, ki se jim uspe izkopati iz ZAČARANEGA KROGA POVPREČNEGA POTROŠNIKA in se potem dolgoročno resnično dobro počutijo v svoji koži. Tisto, kar je pri tem najbolj kruta resnica, pa je, da za ta dosežek ni bližnjic in je treba vztrajati na dolgi rok.

To vodilo skušam zakoreniniti in prenašati na vsakem koraku na ekipo svojih trenerjev. To delamo skupaj! Ena takih priložnosti je tečaj Boljši trener, kjer poskušamo že osvojeno znanje inštruktorjev/trenerjev prikazati v novi, popolnoma drugačni luči, s katero lahko s strankami dosegajo še boljše rezultate na dolgi rok.

 

DSC 0569

LEARNING FOR LIFE – BODY FOR LIFE – GOOD LIFE