Repertoar teles na mojem urniku je skozi leta dela v praksi zelo širok in raznobarven. Kot nekomu, ki se profesionalno ukvarja z gibanjem in skuša prav z gibanjem ljudem pomagati do njihovih boljših rezultatov, se dnevno srečujem z najrazličnejšimi profili ljudi. V veselje mi je s svojim znanjem in izkušnjami pomagati ter spremljati ljudi dolgoročno na njihovi poti do boljših rezultatov.

Srečal sem se že z veliko profesionalnimi športniki in vedno znova sem navdušen nad čudežem, ki se imenuje – telo. Kako hitro se lahko tkivo, lokomotorni sistem obnavlja, nadgrajuje in napreduje – to je zame absoluten čudež! Navdušen sem nad vsemi temi telesi in njihovimi sposobnostmi.

Absolutno pa je zame eden od fenomenov slovenski super športnik, zelo uspešen kolesar v svetovnem merilu Luka Mezgec.

 

LUKA

Kolesarji imajo s svojo značilno držo, dinamiko, obremenitvijo veliko možnosti za resne omejitve, poškodbe in neželena stanja v telesu. Zelo presenečen sem bil, ko sva se z Luko pred dvema letoma prvič srečala. Zakaj?

Ta 28-letni vrhunski športnik, ki je sedaj koordinator avstralske kolesarke ekipe cestnih kolesarjev ORICA-SCOTT, namreč v vsej svoji karieri še ni imel nobene resne poškodbe, vsi njegovi sklepi, vezi in mišičevje pa so brezhibni.

Ko sva začela s prvimi testi, me je prijetno presenetila funkcionalnost njegovega telesa. Ob izvajanju vseh vaj, ki sva jih v nadaljevanju v programih počela, pa sem postal naravnost navdušen nad sposobnostjo hitrega dojemanja in koordinacijo gibov.

M L 1

Prav začutiš lahko vrhunskega atleta, saj so njegovo telo, njegova glava in okolje oz. šport, s katerim se ukvarja, zelo lepo usklajeni in sodelujejo. Vidi se, da tudi sam raziskuje, da želi biti (še) boljši in se ne oprijema zgolj starodobnih, klasičnih tehnik treniranja. Zato verjamem, da bo iz leta v leto boljši in da nam bo še marsikaj pokazal s svojimi športnimi dosežki.

M L 3

V njem se takoj prepozna recept za vrhunskega atleta!

Vesel sem, da sem delček v njegovem uspešnem kolesarskem mozaiku. Upam pa, da bo kakšna izboljšava stotinke sekunde tudi rezultat najinega dela!

M L 4