V prvem in drugem delu predstavitve koncepta »Fusion BALANCE« sem predstavil osnovno idejo, zakaj in kako je ta vadba nastala, kako se na njo pripravimo in kaj za njo potrebujemo. Sledila je predstavitev prvega dela – priprave na vadbo, ki je temelj oz. vadbena osnova in ga nikakor ne smemo zanemarjati. Temu delu tekoče sledijo logično nizani štirje sklopi glavnega dela vadbe, ki prinašajo večino pozitivnih učinkov in so srce »Fusion BALANCE« ideje. Pred nami je še zaključni del naše vadbene dogodivščine z zaključno mislijo.

  • Na umirjenost se je treba pripraviti!

Priprave na meditacijo – sproščanje

V predzadnjem delu »Fusion BALANCE« je nujno oz. zaželeno, da se pričnemo miselno in telesno umirjati. V tem delu namreč ni več »visokointenzivnih« položajev oz. gibanj, ki nas bolj aktivirajo, višajo srčni utrip in so bolj intenzivna za skeletno-mišični sistem. V tem delu »Fusion BALANCE« vadbe dodamo sklop položajev, ki delujejo z gravitacijo, v katerih dovoljujemo, da se teža telesa, udov prepusti gravitaciji in se preko ustvarjenega vzvoda telesa v sklepu ali sklepnem sistemu sprošča. Poudarek je na dihanju, ki je v začetku oteženo, vendar se zavestno lahko sprosti in poglobi, saj se s tem telo, globje dihalne mišice, organi, presnova ugodno prilagodijo, delovanje določenih organov ali mišičnih sklopov pa se celo pospeši in tako celostno sprošča.

x1

  • Umirjenost in notranji mir moramo biti mi sami!

Meditacija – ko spoznavamo sebe  

Ljudje razumejo »meditacijo« na različne načine. Prav tako se tudi izvaja na različne načine. Nikakor pa ne smemo zanemarjati pomembnosti in široko paleto možnosti, ki jih prinašajo različni tipi »meditacij«. Pri konceptu »Fusion BALANCE« se v meditativnem delu poskušamo preprosto povezati s seboj, pogledati vase, začutiti okolje, gibanje, radost, nas same pa razumeti kot osebo in kot vesolje, s katerim igramo harmonijo, ter fizično in psihično razbremeniti obremenjeno, utrujeno telo. Ljudje se na meditacijo oz. v fazi meditacije različno odzivajo: nekateri zaspijo, nekateri se težko umirijo, spet drugi so poglobljeno osredotočeni na prostor, v katerem so, tretji meditacijo doživljajo zelo fizično, so pa tudi posamezniki, ki odreagirajo čustveno.

Pri ideji »Fusion BALANCE« vadbe ni pomembno, kako posameznik odreagira! Njegova reakcija namreč pokaže, na kateri stopnji na tej poti samospoznavanja,  sproščanja se nahaja. Bolj, ko se na tak umirjen, sproščen način ukvarjamo sami s sabo, bolj se čutimo, bolj čutimo telo, energijo, zunanje vplive in bolj zaznavamo čas. Preprosto več smo sposobni iz takšne faze izluščiti in narediti dobrega zase.

x2

Dejstvo je, da (pre)pogosto ne znamo ceniti tega, kar nam Zemlja, okolje, naše telo, bližnji nudijo … In prav ta čas je pravi trenutek, ko se lahko temu približamo, ozavestimo, na novo ovrednotimo in … bolj polno živimo!

x71

»Fusion BALANCE« je koncept vadbe, ki ga lahko brez zadržkov opredelimo kot osebno nego telesa skozi gibanje, dihanje in čutenje.

»Fusion BALANCE« s svojo filozofijo, zasnovo, pristopom povezuje starodavne tehnike in moderne pristope na področju gibanja – kineziologije ter razumevanja, spoznavanja svojega telesa.

»Fusion BALANCE« nas usmerja in motivira kot raziskovalce, da se skozi otroško radovednost, z neobremenjenim razumom znova povežemo in postanemo odrasli otroci.

Ljudje v aktualnem, modernem času, v času poplave trendov vadb, idej in prepričanj težko prepoznamo, kaj je »prav« in dobro za nas. S to aktivnostjo se lahko malenkost približamo temu, da lahko jasno in glasno zatrdimo, da nam nekaj zares ugaja, da začutimo, prepoznamo, kaj potrebujemo in kaj si resnično želimo. Pa ne govorim, da je to ta vadba. Ta vadba je lahko samo neke vrste prokurzor oz. povezovalni element med nami, našimi željami, idejami in dejanji.

Lepo je reči, da čutimo, da delamo prav, kar počnemo, in da tako dejansko tudi živimo - NA POLNO!