Ob koncu leta se po navadi radi ozremo nazaj na prehojeno pot v iztekajočem se letu, pretehtamo razne dogodke, odločitve ... In se že z upanjem dotikamo prihajajočega leta, kamor premaknemo tudi vse neizpeljane projekte, zaobljube, odločitve ...

Tudi sam rad ob koncu leta dvignem prah, analiziram, premislim, načrtujem, izboljšujem ... Ker ustvarjam okno do ljudi, bom delil nekaj svojih premislekov z vami – vašim prihajajočim odločitvam na lažjo pot!

Vsako leto znova opažam na fitnes področju porast najrazličnejših novosti, ki želijo zasesti prestol t. i. trenda. Po navadi se izkaže, da gre zgolj za modne muhe z omejenim rokom trajanja, pa vseeno imajo moč nad ljudmi. A le za kratek čas, dokler ljudje ne menjajo »trenda« z novejšim, bolj aktualnim, bolj izpopolnjenim ...

Kaj sploh pomeni biti v trendu? Kaj pod ta termin štejem jaz?

Pomeni »biti v trendu« brezglavo se zagnati v vsako novo vadbo, ki obljublja vrhunske rezultate in vas popelje na olimp vaših želja, pa čeprav šibka in boleča hrbtenica ter načeti sklepi ne sodelujejo pri teh špartanskih režimih? Pomeni »biti v trendu« čez noč brez razmisleka zamenjati način prehranjevanja (najbrž podprt s strani t. i. znanstveno utemeljenih raziskav), ne ozirajoč se na dejansko stanje telesa in splošno počutje ter zdravstveno stanje? Je trendno biti opremljen z najnovejšo nosljivo tehnologijo (mp3, najrazličnejši merilci, števci korakov in kalorij ... – mimogrede: še malo pa bodo obstajali tudi števci oz. merilci človeške neumnosti in naivnosti!)?

Bolj, ko razmišljam o porastu takšnih in drugačnih nebuloz, s katerimi nas posiljujejo in prepričujejo, bolj sem prepričan in verjamem, da je res skrajni čas, da se vrnemo – k sebi. Biti v trendu zame pomeni znati prisluhniti svojemu telesu, kaj hoče, česa noče oz. ne zmore, se vsega tega dobro zavedati in mu skladno s tem privoščiti le najboljše oz. najbolj primerno. Vse to skušamo pri Bodifitu prenesti na naše vadeče. Uravnoteženost, zmernost, zavedanje. TO je zmeraj aktualen, živ in zmagovalen trend. Da smo zadovoljni s sabo in da se počutimo odlično!

Zato se v novem letu slecite!

Bozic

Slecite vse stare nazore, ki vas tiščijo k tlom, ki vas utesnjujejo, ki vam preprečujejo, da bi bili preprosto zadovoljni s tem, kar ste in kar imate. Slecite se! V novo leto pogumno zakorakajte v novi preobleki. Oblecite se trendovsko – odločite se zase  in se postavite na prvo mesto. Vem, najbrž ne bo lahko, ampak najtežja odločitev in prava odločitev sta v glavnem ista odločitev. Ne čakajte na popoln trenutek, da se to zgodi! Niti ni treba, da je to v januarju. Lahko je celo danes ... Naj bo danes!

Prestavite vse odločitve na zdaj, na danes, na čimprej!

Ne čakajte na popoln trenutek. Vzemite si katerikoli trenutek in ga naredite popolnega zase. Ljudje okoli vas najbrž ne bodo razumeli vaših potez, vašega potovanja, vaše preobleke. Ni treba! To je za vas, ne za njih! Ukrepajte zdaj. Ne pričnite po praznikih z dietami in novimi nepreverjenimi vadbenimi režimi, ki imajo omejen rok trajanja. Naj bo vaš fokus nov način življenja, ki traja za vedno.

Imejte sanje, ki naj bodo vaši cilji! In brez oklevanja jih dosezite – vse je mogoče!

Naj vas vodi pozitivna misel ne glede na prepreke. Vsaka še tako črna situacija ali izkušnja naj bo za vas pozitivna izkušnja s pozitivnimi mislimi za naprej.

Smejte se navznoter – ni pomembno navzven!

VI bodite in (p)ostanite  čimprej v trendu – Preprosto Zadovoljni in FIT!