Le zdrav menedžer je lahko uspešen menedžer

Tudi vrhunski menedžerjii imajo omejen "rok trajanja". Njihove sposobnosti so na vrhuncu v obdobju, ki običajno traja le 20 do 30 let. Ta čas pa se lahko spreminja glede na njihove aktivnosti oz. ohranjanje psihofizičnih sposobnosti. Žal slovenski menedžerji na to vse prepogosto pozabljajo. Uspešni tuji menedžerjii skrbijo za svoje telo, za svoje počutje, kondicijo, ravnovesje... Fizično, psihično in mentalno so tako močni, da stres lahko prenašajo.

Le zdrav menedžer je lahko uspešen menedžer

Tudi vrhunski menedžerji imajo omejen "rok trajanja". Njihove sposobnosti so na vrhuncu v obdobju, ki običajno traja le 20 do 30 let. Ta čas pa se lahko spreminja glede na njihove aktivnosti oz. ohranjanje psihofizičnih sposobnosti.

Žal slovenski menedžerji na to vse prepogosto pozabljajo. Uspešni tuji menedžerjii skrbijo za svoje telo, za svoje počutje, kondicijo, ravnovesje... Fizično, psihično in mentalno so tako močni, da stres lahko prenašajo. V tujini je povsem normalno in običajno, da se managerji med delovnim časom rekreirajo, sproščajo, skrbijo zase, saj so tako bolj ustvarjalni, bolj uspešni. V svojih pisarnah imajo tekalne steze, v poslovnih stavbah so fitnesi, v katerih lahko med odmorom opravijo trening. Velikokrat najamejo osebnega trenerja, ki med menedžerjevim delovnim časom pride v ta »službeni« fitnes, da opravita trening. Če to ni mogoče, morajo  zase poskrbeti na drug način, saj  morajo biti menedžerji v dobrem telesnem stanju: redna telesna aktivnost, sproščanje stresa, ustrezna prehrana.

Če so vsi ti dejavniki usklajeni, uspeh ne izostane, obdobje vrhunske moči oz. sposobnosti se  podaljša, ustvarjalnost pa poveča vsaj za petino. Ker večina slovenskih menežerjev nima fitnesa v poslovni stavbi oz. na delovnem mestu, svetujemo, da opravijo trening zjutraj, preden gredo v službo. To je »mrtev« čas, saj izgubijo le eno uro spanja. Spiš lahko pravzaprav kadarkoli in skoraj kjerkoli, trenirati pa ni možno tako. Če manager torej prične z delom ob 7. ali 8. uri, lahko trening opravi ob 5. ali 6. uri, kar je za zelo zaposlene ali zasedene managerje, ki imajo morda še družino in druge obveznosti, najbolj smiselno in smotrno. Če je organizacija časa dobra, je mogoče trening  opraviti tudi med delovnim časom ali po njem. Govorimo namreč o 3–4 vadbenih urah, kar pomeni 3–4 vadbene enote na teden (1–2 konec tedna in 1–2 med delovnim tednom). Pomanjkanje časa torej ne more biti izgovor.

ban34

Mnogi svetujejo različne vaje na stolu. Sicer so dobrodošle, a mnogo bolj smiselne so vaje brez tega omejevalnega pripomočka (saj med delovnim časom že tako samo sedimo). Sedeč položaj je namreč omejen položaj. Vse mišice, ki so odgovorne za stabilizacijo, za hojo, za gibanje, so med sedenjem neaktivne.  Zato moramo s stola, moramo vstati in aktivirati kolk, stabilizirati hrbtenico, aktivirati kolenski sklep, aktivirati trebušne mišice. Smiselno je opraviti sklop 4–5 vaj 1–2 krat na dan, kar vzame približno 10–15 minut. Dobro se je posvetovati s strokovnjakom, saj  vsaka vaja ni  primerna za vsakogar. Pri Bodifitu vsakega vadečega obravnavamo individualno, smo zagovorniki osebnega pristopa. Strokovnjak v pogovoru ugotovi vaše zmožnosti, sposobnosti, cilje, omejitve in na podlagi tega predpiše sklop vaj, ki so primerne prav za vas in vaše telo. Vaje je treba individualizirati. Vsakomur damo to, kar potrebuje oz. je primerno zanj (za oseben posvet nas kontaktirajte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..)

Uspešen in zdrav menedžer mora imeti urejeno tudi prehrano. In začeti mora že zjutraj. Zajtrk! Zajtrk je tisti, ki da energijo. Če trenira zjutraj pred službo, mora zaužiti skromen zajtrk pred treningom (obrok naj bo laho prebavljiv, npr. beljakovinski napitek, skuta, jogurt), po treningu pa mora slediti bolj kompleksna malica. Dva obroka zjutraj pa že zagotavljata energijo  vsaj za prvo polovico dneva. Menežerji so zelo obremenjeni, prevzemajo veliko odgovornosti, skrbijo za veliko ljudi, za veliko denarja, so nenehno pod stresom ... V vsej naglici in ob vseh obveznostih pa pozabijo - nase. Kaj jim koristi uspešno podjetje in veliko denarja, če se zaradi zdravstvenih razlogov obdobje njihovega vzpona in rasti (pre)hitro konča? Le zdrav menedžer je lahko uspešen menedžer.