Že na letalu proti Atenam sem bil zatopljen v misli o zibelki modernega športa, o zibelki temeljev evropske zgodovine in o stebrih veličastne kulture. V Grčiji sem že bil na nekaj mednarodnih simpozijih, tako da sem vedel približno, kaj lahko pričakujem. Vendar pa sem bil v Grčiji prvič pod okriljem mednarodne šole Base programa (Base training – personal trainig academy), ene največjih v Grčiji ... Pri Grkih me vedno znova preseneti njihova srčnost, dostopnost in skrb za svojega gosta. Prav zanimivo je bilo, kako sem bil njihov varovanec in kako so se trudili narediti vse, da bi se počutil dobro. Mislim, reees dobro! Winter bootcamp 2015 – Base training je potekal v osrčju Peloponeza na posestvu, ki se imenuje Ranč. Če si predstavljate kopijo divjega zahoda: lesene hiše, konji, bari in zelo veliko športnih objektov. Torej nekaj drugačnega, kot smo vajeni. Konvencije se je udeležilo več kot 300 udeležencev, ki so od jutranjih pa vse do večernih ur, tj. do 22. ure (kar je redkost na konvencijah!), brez obotavljanja in ustavljanja sledili vsem klasom in delavnicam. Dejansko sem se počutil kot zaželjen gost na tem posebnem mestu v Grčiji, ki so zelo drugačni od vseh ostalih držav, ki so me v mesecu novembru gostili na svojih konvencijah oz. izobraževalnih dogodkih.
Predstavljal sem slovensko različico Bodifit Bootcampa in jih presenetil z določenimi novostmi ter z uspešnico Bodifit programa – Balance fusion. Odzivi so bili fenomenalni. Z vseh koncev so prihajale ponudbe za nadaljnje sodelovanje, za tečaje, ki bi se naj izvajali v bližnji prihodnosti. Kot kaže, mi v Grčiji dela ne bo zmanjkalo!
Po konvenciji sem se odpravil na kratko turo in obiskal različne šole in organizacije v Atenah, kjer sem dobil znova nov zagon in navdih, saj je fitnes področje oz. fitnes industrija nekaj tako silnega, simpatičnega in v razcvetu, da se ideje kar rojevajo ....
Lastnik Base programa Panos Balatsinos me je že ob prihodu na Ranč objel in zdeklamiral: »Prijatelj, imava najboljšo službo na svetu!« Tudi zdaj, ko se ozrem nazaj v mesec november, lahko trdim, da je to nekaj zelo unikatnega. Sicer precej utrudljivega in napornega, a je vredno!! Vredno zaradi energije, ki jo prejmeš od navdušenih ljudi.