Konvencija – širiti in sprejemati znanje, prepoznati kakovost in strokovnost ter uživati!

Fitnes konvencije se v vrsti držav tradicionalno izvajajo že od 90-ih let prejšnjega tisočletja in predstavljajo združevanje in prenašanje novosti in znanj iz strokovnjaka na strokovnjaka. V svetu fitnesa je vsako leto veliko trendov, novosti, ki se prenašajo na ljudi in širijo po celem svetu. Izobraževalne organizacije vabijo strokovnjake, ki prenašajo svoje znanje na inštruktorje, ki imajo na osnovi tega nove zamisli, sveže ideje in novo moč za nadaljnje delo s svojimi vadečimi. Tovrstni mednarodni izobraževalni dogodki so edinstvena priložnost priti v stik z novimi ljudmi, širiti in bogatiti svoj repertoar, srkati izjemne ideje, se »oborožiti« s svežimi zamislimi – edinstvena priložnost za osebno rast na svojem področju! Edukativen moment na tovrstnih dogodkih je neprecenljiv! Ne samo za prezenterje, ampak predvsem za naše vadeče, za strokovne sodelavce doma, na katere lahko prenašamo nebroj svežih idej in zamisli, načrtov in ciljev.
Slovenci smo svoji majhnosti navkljub na tem področju kar aktualni glede na število konvencij v Sloveniji, a Slovenijo nas na različnih konvencijah, seminarjih, kongresih ... predstavlja skromno število mednarodno priznanih strokovnih delavcev. Slovenske barve tako potrebujejo podmladek! Mlajše generacije? Podmladek v Sloveniji sicer je, a mnogo premalo mednarodno prepoznan ... Tiste, ki v tujini dejansko nastopamo, krovne državne organizacije, premalo podpirajo. Verjamem, da Slovenija premore več strokovnjakov, ki bi lahko bili mednarodno prepoznani ter bi uspešno zastopali in predstavljali naše barve v svetu.
V Sloveniji je na žalost premalo konvencij, izobraževalnih dogodkov in kongresov ter mednarodnih izobraževanj. Slovenci se absolutno premalo mednarodno povezujemo, absolutno premalo mednarodnih znanj se steka k nam ... Kot da včasih le z nekim strahospoštovanjem samo zremo nekam daleč, stopicljamo na mestu, a si ne upamo niti koraka iz te naše zone udobja.
Kar se pa tiče različnih funkcionarjev in njihovih stolčkov, za katere se seveda bojijo da bi jih izgubili ... Takšne mednarodne aktivnosti se jim očitno ne zdijo (dovolj) pomembne in jih zaradi lastnega miru ne vidijo kot pomembne, kajti s tem se izgubljata nadzor in moč ...
Imamo pa kader oz. strokovnjake, ki bi ob ustrezni podpori in motivaciji krovnih državnih organizacij in drugih pomembnih organov zagotovo smelo in pogumno preizkusili tuje kongrese, konvencije, simpozije. In prodrli. In uspeli.

 

 

Ideas convention Malaga je konvencija v Španiji, na kateri se je minuli konec tedna predstavilo več kot 20 prezenterjev iz sveta fitnesa.
Območje Slovenije in Hrvaške sva predstavljala Marija Andrijaševič in jaz ... Konvencijo je obiskalo več kot 400 navdušenih vadečih, ki so lahko v treh dneh, kolikor je trajala konvencija, preizkusili in uživali na urah skupinske vadbe, funkcionalnih vadb in pilatesa. Zanimivo je bilo opazovati trende, ki so aktualni v Španiji! Energija, nova znanja, sveže in nore ideje ter novosti za 2016! Organizacija tako velike konvencije je velik zalogaj, ki pa je organizatorjem odlično stekel in uspel brez zapletov.
Odzivi na moja »masterclassa« so bili zelo pozitivni. Deležen sem bil kar nekaj povabil na konvencije za naslednje leto. Rezervirano! Spoznal sem res veliko ljudi, ki so se čudili, ko sem jim vsakič znova razlagal, da dejansko prihajam iz d r ž a v e, ki ima približno dva milijona prebivalcev. Zgolj področje skupnosti Andaluzije, kamor sodi tudi provinca Malaga, jih ima namreč – več kot osem milijonov.
Na konvenciji Ideas convention Malaga sem ponosno predstavljal Slovenijo ter Bodifit program – naše delo, našo idejo in miselnost. Delček našega znanja sem predstavil, ki je bil res odlično sprejet.
Slovenci, Bodifitovci, Bodifit inštruktorji, na pravi poti smo! Naša kakovost, naše znanje, naša strokovnost in naša energija so evropsko, če ne že tudi svetovno prepoznani in priznani.