Pred 25 leti, ko sem se kot udeleženec prvič udeležil fitnes konvencije v Ljubljani, so me prevzele tam slišane modre besede. Prevzela me je množica ljudi, ki je hvaležno srkala vso znanje, ki so ga trenerji in predavatelji podajali. Globoko v sebi sem si kot nekdo, ki je vedno rad širil in podajal znanje ljudem okoli sebe, želel, da se to uresniči tudi meni – da lahko na svojem področju, ki ga živim, prenašam svoje znanje in izkušnje na tovrstnih simpozijih, konvencijah ... Po desetih letih od tiste prve konvencije se je moje poslanstvo na tem področju tudi začelo. Najprej v Sloveniji, na Hrvaškem in potem v vseh ostalih sosednjih državah. In kongresi in konvencije in seminarji se kar vrstijo ...

Zame je vsak dan poslanstvo. In zato čutim odgovornost do svojega poslanstva, to je širjenje vedenja o pomembnosti gibanja in načinih varnega in učinkovitega gibanja ter ozaveščanje neaktivne, aktivne in športne populacije o rekreativnih, preventivnih in športnih oblikah skrbi za svoje telo. Četudi mi zmanjkuje časa za vse tovrstne zadeve in včasih že kar težko sklenem kompromise med vse več mednarodnimi dogodki, ki bi se jih moral udeležiti, in siceršnjimi obveznostmi ter svojo družino ... Pa vendar: kjer sta volja in predanost, tam je definitivno tudi pot. Verjamem, da je znanje treba uporabljati, širiti in prenašati naprej. Ker vemo, kaj smo, ampak ne vemo, kaj vse smo lahko. Konvencije, seminarji, kongresi, simpoziji, tisoče udeležencev, veliko število drugih strokovnjakov ... najrazličnejši izobraževalni dogodki so zmeraj izziv.

Kaj dejansko sploh pomeni izraz, ki ga tolikokrat omenjamo – konvencija? Konvencija dejansko pomeni zbor, množico ljudi, ki jih druži enak interes oz. se zberejo zaradi tega interesa. V našem konkretnem fitnes primeru se na enem mestu zberejo vsi, ki jih zanima področje fitnesa, vodenih vadb, drugih trendov in zdrave prehrane – zdrav in fit življenjski slog z različnih zornih kotov! Na enem mestu se zberejo strokovnjaki iz različnih držav z vseh področij fitnesa.

Se sprašujete, zakaj obiskati konvencije? Mednarodni strokovnjaki, vrhunski prezenterji, odlični predavatelji, nepozabni klasi, energija, moč, znanje, novi trendi, predavanja, delavnice ... vse je zmeraj obarvano z nepozabnimi trenutki svežega znanja, novih in zanimivih idej ter gibanja. Pred strokovno in nestrokovno javnostjo se zvrstijo oz. zvrstimo prezenterji iz različnih držav. Vso dogajanje je po navadi razdeljeno na masterclasse, delavnice, predavanja in predstavitve, ki potekajo na različnih lokacijah in vzporedno z vsemi dogodki. Masterclass zveni tako strokovno in rezervirano zgolj za prave profesionalce, a je dejansko mnogo bolj preprosto. Pomeni namreč strokovno predstavitev posamezne vadbene zvrsti, na kateri se predstavi trenutne trende, novosti s tega področja. Razne delavnice so dodana vrednost. So poglobljena izobraževalna izkušnja, katere namen je pridobitev novih znanj in širjenje obzorij ter izmenjava izkušenj in mnenj inštruktorjev, strokovnjakov. So navdih in odlična popotnica za vnaprejšnje delovanje, ki strokovnjake in vadeče obogatijo z nemalo novostmi, nasveti in izkušnjami strokovnjakov.

Rad se udeležim izobraževalnih dogodkov. Spektakularna izkušnja prav vsakič!
Minuli konec tedna sem bil povabljen v Prago na 3D fitnes kongres. Gre za kongres oz. konvencijo, ki je res bogata z najrazličnejšimi vzporednimi dogodki na različnih prizoriščih. Velik zalogaj za organizatorje, a izpeljan brezhibno, na visokem profesionalnem nivoju!
Predstavljal sem Slovenijo, naše delo, našo strokovnost in slovensko kakovost, izvirnost. Predstavljal sem področja funkcionalne vadbe fitnesa s Fusion balance (prepletanje joge, pilatesa in drugih tehnik obvladovanja gibanja telesa), Hiit Effect vol. 2015, ki predstavlja nadgradnjo metaboličnega treninga s pomočjo TABATA protokola, in čisto aerobno poslastico Step evolution. Po vsaki delavnici bolj utrujen, a hkrati bolj poln od energije, ki ti jo vrača polna dvorana ljudi, ki še kar hočejo še in še ... Več kot 600 udeležencev se je trlo na tej največji konvenciji na Češkem.
Nora energija. Nepozaben feedback polne dvorane vadečih.
Tisti občutek, ko dobiš potrditev, da delaš dobro, da hvaležno in navdušeno sprejemajo tvoje znanje in energijo ... Neprecenljivo!

Hvala vsem udeležencem 3D konvencije v Pragi! Hvala Eva, direktor in hvala vsem ostalim, ki so izkazali zaupanje in delili z mano super energijo. Obljubil sem, da se vidimo v Pragi na tečajih v mesecu aprilu - tako tudi bo! Seee vidimooo....

Thanks to all the participants of 3D Convention in Prague! Thank you Eva Hemalova, thank you Miroslav Jirčík! And thanks to all others who have demonstrated confidence and shared great energy with me. I promised that we see us again in Prague in April (for my courses) – so it will be! See you sooooon!!!